Biografie

Eigenlijk weet ik niet precies waardoor of wanneer mijn passie voor schrijven is begonnen. Het was ergens op de basisschool (Jozefschool, Den Burg). Ik weet nog dat we in de klas een keer bezoek kregen van Jacques Vriens, dat maakte veel indruk. Ook won ik op school eens een schrijfwedstrijd. Wat me in ieder geval aanstond, was dat schrijven iets is dat je helemaal alleen kunt doen. Lekker je eigen ideeën neerpennen en niemand die zich er direct mee bemoeit. Mijn eerste poging tot een boek was ‘Dollie de Dolfijn’, geschreven op dat oude printpapier met gaatjes in de zijkant.

Het eerste afgeronde manuscript stuurde ik pas op mijn 26e naar een paar uitgevers, met een paar afwijzingen als gevolg. Bij mijn tweede manuscript kreeg ik al feedback. Aangezien uitgevers voor mij Goden waren (achteraf bleken het gewoon mensen te zijn), koesterde ik dit alsof het de bijbel was. Spiegelmeisje stuurde ik pas jaren later in en na nog een aantal afwijzingen, lag mijn motivatie ergens in de richting van het middelpunt van de aarde. Ik was dan ook in de zevende hemel toen ik het woord ‘publicatie’ in een mailtje van de directeur van uitgeverij Clavis las. Een contract in de pocket! Niet veel later verscheen Goed fout en er volgde een roman voor volwassenen bij uitgeverij Ellessy. Daar bleef het niet bij. Maar ondanks mijn tomeloze inspiratie, merkte ik wel dat het 'lekker alleen werken' ook wel erg eenzaam kan zijn.

Via een lokale advertentie rolde ik de journalistiek in en dat smaakte al snel naar meer. Omdat ik stiekem ook een wereldverbeteraar ben en graag zaken tot op de bodem uitpluis, besloot ik me te gaan verdiepen in de onderzoeksjournalistiek. Ik volgde een opleiding en probeer, naast het schrijven van boeken, nu mijn weg te vinden in dit nieuwe vakgebied.