biografie

Eigenlijk weet ik niet precies waardoor of wanneer mijn passie voor schrijven is begonnen. Het 
was ergens op de basisschool (Jozefschool, Den Burg). Ik weet nog dat we in de klas een keer bezoek kregen van Jacques Vriens, dat maakte veel indruk. Ook won ik op school een keer een schrijfwedstrijd. Wat me in ieder geval aanstond, was dat schrijven iets is dat je helemaal alleen kunt doen. Lekker je eigen ideeën neerpennen en niemand die zich er direct mee bemoeit.
 
Mijn eerste poging tot een boek was ‘Dollie de Dolfijn’, geschreven op dat oude printpapier met gaatjes in de zijkant. Het ging over een dolfijn die zijn ouders kwijtraakte en bevriend werd met een pinguïn. Tegenwoordige tijd en verleden tijd werden door elkaar heen gebruikt en hoe de dieren allemaal samen op een tropisch eiland konden wonen, kan ik eigenlijk niet helemaal verklaren.

Toen ik ging studeren (HEAO), verhuisde ik naar Alkmaar en daarna voor de liefde naar Zuid-Limburg.
Het eerste afgeronde manuscript stuurde ik pas op mijn 26e naar een paar uitgevers, met een paar afwijzingen als gevolg. Bij mijn tweede manuscript kreeg ik al feedback. Aangezien uitgevers voor mij Goden waren (achteraf bleken het gewoon mensen te zijn), koesterde ik dit alsof het de bijbel was. Spiegelmeisje stuurde ik pas jaren later in en na nog een aantal afwijzingen, lag mijn motivatie ergens in de richting van het middelpunt van de aarde. Het valt niet mee om jaar in jaar uit ergens aan te werken zonder verdiensten of garantie op succes. Ik was dan ook in de zevende hemel toen ik het woord ‘publicatie’ in een mailtje van de directeur van uitgeverij Clavis las. Mijn eerste contract in de pocket! Niet veel later verscheen Goed fout en omdat ik ook voor volwassenen wilde schrijven, benaderde ik o.a. uitgeverij Ellessy. Mijn eerste liefdesroman (Hometown) was een feit. Ook bij Clavis had ik weer succes met de Groepering. Mijn inspiratie is lang niet op en ik kan niet snel genoeg schrijven om alle ideeën op papier te krijgen!

Naast auteur van fictie werk ik als freelance tekstschrijver.

Astrid Witte

Volg mij ook op facebook!